Over Kajira

Wie we zijn en wat we doen. Ideaal startpunt als je hier nieuw bent.

Wie we zijn

Kajira is een vereniging die zich richt op de Gentse studenten met interesse in bdsm. Het doel van onze vereniging is om bdsm meer sociaal aanvaard te maken, om gelijkgestemden te ontmoeten en met hen vrijuit, zonder masker op, over bdsm te kunnen praten en dit op een laagdrempelige manier.

Ben je student in het Vlaamse hoger onderwijs en nieuwsgierig naar bdsm of al actief in bdsm maar zou je graag nieuwe mensen leren kennen met dezelfde interesse? We nodigen jullie van harte uit op onze activiteiten, die je in de zijbalk kunt vinden. We bieden je aangenaam vertier, een hoop gelijkgestemden en een plaats waar je vrijuit kan zijn wie je bent.

Wat we je niet kunnen aanbieden op onze activiteiten, alle clich├ęs ten spijt, is een stevige afranseling, een hoop mentaal zieke geesten of een groezige diep verstopte kerker. Maar als je de moeite genomen hebt om tot hier te lezen, zal dat je allicht ook niet verwonderen.


Wat we doen

De activiteiten van Kajira zijn gericht op studenten met interesse in bdsm. Onze activiteiten worden gekenmerkt door een heel open sfeer. De bedoeling van de activiteiten is een plaats te bieden waar je kan zijn wie je bent, waar open en in vertrouwen kan gesproken worden, zowel over bdsm als over andere thema's. Je hoeft ook niet bang zijn als je niemand anders kent die naar onze activiteiten komt, we zorgen er wel voor dat je je goed in de groep voelt (en wees gerust, je bent heus niet alleen in die situatie).

Kajira biedt je naast bdsm-gerelateerde activiteiten ook een uitgebreid gamma aan gewone, alledaagse activiteiten. Het leven is nu eenmaal meer dan enkel bdsm. Van theaterbezoeken over lasershooten tot een avondje gezellig samen uitgaan, bij ons vind je het allemaal.


Meer info

Hieronder even een kort overzicht van de pagina's op onze website:

  • Als je overweegt om eens deel te nemen aan onze activiteiten, bevat de pagina De eerste keer alles wat je wil of moet weten netjes op een rij. Als je met verdere vragen zit kun je deze waarschijnlijk wel beantwoord vinden op de FAQ pagina, en indien niet kun je ze altijd vragen via ons contactformulier.
  • Als je interesse zou hebben om te weten wie er allemaal in ons bestuur zit, kun je dat zien op de bestuurspagina. Ja, dat durft men wel eens vergeten: een vereniging draait nu eenmaal op enthousiaste vrijwilligers die zich ervoor willen (en durven) inzetten.
  • Als wat je hier op de site ziet je aanstaat, meld je dan zeker aan voor de mailinglijst. Dan blijf je automatisch op de hoogte van alle activiteiten van de vereniging.
Onze statuten vind je hier.