Workshop ism Sanctuary : Kink Safety 101

maandag 19 februari 2024 om 20:30

Je moet je eerst inschrijven voor je de locatie te zien krijgt.

affiche van deze activiteit

Intro into applied safety and first aid for kink


De workshop zal starten om 20u30 stipt 

In deze workshop bekijken we de verschillende vormen van Bdsm met elk de gevaren, risico's op zowel mentaal als fysiek vlak. We staan stil bij wat nodig is om zo veilig mogelijk aan bdsm te doen. 


• Hoe kan ik beginnen met kink als een enorme lijst met do's en don'ts mij ervan weerhoudt om te beginnen?

• Wanneer gaat een goede voorbereiding op grote en kleine ongelukken over in overkill?

• Hoe communiceer ik adequaat zonder de sfeer te ondermijnen?


Een greep uit de vragen die u na ons interactief seminarie kunt beantwoorden: Kink Safety 101 Het onderwerp veiligheid wordt soms gezien als een beperkende factor, terwijl het juist het tegenovergestelde is. Het is de sleutel tot het volledige potentieel van het spel en tot het ethisch experimenteren met kink die risico's met zich mee kunnen brengen. Of iemand nu een top, een bottom, beide of iets heel anders is: een diepgaand begrip van de concepten veiligheid, risico en verantwoordelijkheid met betrekking tot spelen is het krachtigste, maar toch over het hoofd geziene instrument voor zelfontwikkeling binnen kink en een noodzaak voor het opbouwen van een gezonde gemeenschap.


Verder zullen we de praktische kant verkennen, gebaseerd op principes afgeleid van fysieke en psychologische eerste hulp, internationaal onderzoek en onze eigen ervaringen. We bespreken de meest voorkomende en belangrijkste ongelukken die tijdens het spelen kunnen voorkomen, en hoe je deze kunt vermijden, erop voorbereiden en aanpakken. De nadruk zal ook worden gelegd op de cruciale aspecten van nazorg en zelfzorg.

Verder zullen we ook de verantwoordelijkheid bespreken. Hoe kan je je hiervoor voorbereiden. Er worden praktische tips gegeven hoe je dingen in huis kan halen voor bv aftercare, EHBO, mentale zorg... 


Dit allemaal op een interactieve manier. 


The workshop will start at 20u30 sharp

The goal of this workshop is to give a broad overview and introduction into applied physical and psychological safety for BDSM, for both “giver” and “receiver”


This all in an interactive way.


Inschrijven

Deze activiteit is al voorbij dus inschrijven is logischerwijs niet meer mogelijk.