Symposium

dinsdag 23 april 2024 om 19:00

Locatie: Auditorium 4 Jaap Kruithof in Campus Boekentoren (Blandijnberg 2, 9000 Gent) 

affiche van deze activiteit

Het Kajira Symposium is terug van weggeweest!


Het Symposium is een avond door en voor BDSM’ers. Aan de hand van drie sprekers willen we een platform aanbieden om op een nieuwe manier over BDSM en kink na te denken alsook in contact te komen met diverse BDSM- en kinkpraktijken. 


Net zoals voorgaande jaren, hebben we een lijst aan interessante onderwerpen en sprekers voor jullie samengesteld: ABDL, Dynamieken van toestemming en Slaapkamerpolitiek


Lezing 1: ABDL

De eerste lezing van de avond gaat in op ABDL (Adult Baby Daiper Lover) en DDLB (Daddy Dom, Little Boy). Wat is het? En wat is het zeker niet? Wil je graag meer te weten komen over consensuele ageplay en aanverwante onderwerpen, is dit hét uitgewezen moment! 


Lezing 2: Dynamieken van toestemming

In deze lezing verkennen we de complexe wereld van consent. We duiken in verschillende modellen van toestemming en bekijken dit vanuit een cultureel perspectief. Enerzijds wil de talk handige handvatten bieden voor veilig spel, maar evengoed de discussie over wat consent voor elk van ons betekent, openen.


Lezing 3: Slaapkamerpolitiek

BDSM is voor vele een uitlaatklep om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Maar kink bestaat niet in een vacuüm. Onze persoonlijke en maatschappelijke denkpatronen en vooroordelen weten hun weg te vinden naar de slaapkamer. BDSM is meer politiek geladen dan we beseffen of durven toegeven. Hoe moeten we hierover spreken en mee omgaan? Kom er mee over filosoferen in dit open debat! 


Praktische vragen

Dit evenement is open voor iedereen! Ondanks dat deze activiteit georganiseerd wordt door studentenvereniging Kajira, verwelkomen we graag alle BDSM’ers en kinkster. 


Dit evenement wordt in het Nederlands georganiseerd! Er is geen mogelijkheid om de lezingen in het Engels bij te wonen. It is not possible to attend this event in English. 


Dit evenement zal doorgaan in Auditorium 4 Jaap Kruithof in Campus Boekentoren (Blandijnberg 2, 9000 Gent) 


Dit evenement is toegankelijk voor rolstoelgebruikers! Om het gebouw te betreden, neemt u de ingang aan de Sint-Amandstraat. Er is een lift aanwezig in de trappenhal van de Blandijn. 


Tijdens het evenement is het verboden om foto’s en opnames te maken! Deze regelt dient om de privacy van de sprekers, organisatoren en aanwezigen te garanderen. 


Tijdsschema

19h00-19h30 Aankomst

19h30-19h40 Welkomstwoord

19h40-20h10 ABDL en DDLB

20h10-20h30 Pauze

20h30-21h00 Dynamieken van toestemming

21h00-21h20 Pauze

21h20-21h50 Slaapkamerpolitiek 

Inschrijven

Deze activiteit is al voorbij dus inschrijven is logischerwijs niet meer mogelijk.