Lezing BDSM en de gezondheidszorg

dinsdag 19 maart 2019 om 19:00

Locatie: Auditorium NB1, Campus Aula, Universiteitstraat 4

affiche van deze activiteit

Samen met de Sex Positive Belgium, die positive seksuele beleving als bindend thema hebben, presenteren wij jullie een lezing over BDSM en de Gezondheidszorg.


De wereld van BDSM heeft veel aandacht voor zorg, het is namelijk een zeer belangrijk aspect waarbij een goed spel/scene kan vallen of schitteren. Maar hoe zit het eigenlijk bij de Gezondheidszorg zelf?
Hoe gaan onze huisartsen om met BDSM? Tot hoever is het voor hen belangrijk kennis te hebben van deze alternatieve intieme interactie? En is deze toereikend genoeg? Durven kinksters uberhaupt uit de kast komen bij hun dokter/psycholoog/gezondheidsmedewerker/..., ondanks het belang hiervan?

Deze en tal van andere vragen komen aan bod deze lezing, gegeven door Jantien Seeuws.


Praktisch

Deuren openen om 19 uur, de lezing start om 19.30 uur
Faculteit Recht en Criminologie, Auditorium NB I (Universiteitstraat 4, 9000 Gent)
Op het onderstaande kaartje, de rode pijlen volgen. NB1 ligt op het eerst verdiep.

Dit is een open activiteit, dus iedereen is welkom, zonder onze gewoonlijke leeftijdsbeperkingen.

  


De slides van de lezing vind je hier: https://kajira.ugent.be/files/2019-Presentatie-JantienSeeuws.pdf

++Wie is Jantien Seeuws?++

Jantien Seeuws studeerde af als Master in de Klinische en Gezondheidspsychologie met een exploratieve kwalitatieve studie over BDSM in Vlaanderen, aan de Vakgroep Psychoanalyse en Raadplegingspsychologie van de UGent.

Tevens is ze lid van de Belgische Federatie van Psychologen, de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen, de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie en is officieel erkend door de Psychologencommissie (erkenning 882114446 https://www.compsy.be/nl/psychologist/embed/14533).
Ze gaf al meerdere lezingen rond BDSM, zowel in Vlaanderen als Nederland.


https://jantienseeuws.com/


++Wie is Sex-Positive Belgium?++

Sex-Positive Belgium is een groeiende vereniging van vrijdenkende mensen, gebaseerd op de ideeën en de filosofie van de gelijknamige sex-positive beweging. Ze beschouwen alle consensuele seksualiteitsbelevingen als gezond, moedigen seksueel plezier en experimenteren aan, plaatsen de nadruk op actieve geïnformeerde toestemming en pleiten voor correcte, praktische seksuele opvoeding van risico- en plezier bewuste seks.
Sex-positivity maakt geen moreel onderscheid tussen de verschillende types van seksuele uitdrukking, oriëntatie of identificatie, en beschouwt deze uitingen als zaken van persoonlijke voorkeur. De vereniging biedt een kans tot het exploreren, leren en groeien in een veilige, verwelkomende en consensuele omgeving. Ze geloven dat seksuele energie een sterk hulpmiddel kan zijn voor persoonlijke transformatie en genezing, voor de versteviging van relaties en voor het uitbouwen van een gemeenschap.

Meer informatie over hen vind je hier: https://sexpositivebelgium.be/Together with Sex Positive Belgium we're presenting a lecture about BDSM and healthcare. The lecture will be presented by Jantien Seeuws in Dutch.


Practical

Doors open at 19h00, the lecture starts at 19h30
Faculty Law and Criminology, Auditorium NB I


This is an open activity, so people older than 26 are welcome.

Inschrijven

Deze activiteit is al voorbij dus inschrijven is logischerwijs niet meer mogelijk.