Verkiezingen

maandag 15 mei 2017 om 19:30

Je moet je eerst inschrijven voor je de locatie te zien krijgt.

Wie wordt het bestuur van kajira? Ben jij de m/v/x die we zoeken? Je kandidaat stellen kan door een mailtje te sturen naar kajira.gent@gmail.com!


Wat houdt een bestuursfunctie in?


Naast enkele specifieke takenpakketten heb je algemene bestuursfuncties zoals vergaderingen bijwonen, inbreng hebben in de algemene organisatie en helpen met de organisatie van andere activiteiten. Er zijn mails die beantwoord moeten worden, niet-Kajira-activiteiten waaraan we af en toe deelnemen (zoals workshops organiseren voor andere verenigingen), nieuwe leden onthalen, afspreken met mensen die nieuwsgierig zijn in Kajira, occasioneel interviews geven, DSA- en WVK-vergaderingen... Deel zijn van het bestuur betekent dat je je inzet voor je eigen verantwoordelijkheden, maar natuurlijk ook dat je de nodige input geeft en helpt waar nodig.


Een formele vereiste voor een aantal functies, zoals praeses, is UGent student zijn. Dit is niet alleen verplicht vanuit de DSA, maar zorgt er ook voor dat je toegang hebt tot het controlepaneel, waar we een aantal zaken in orde moeten houden.


Welke functies zijn er zoal?


Er zijn verschillende takenpakketten die iemand kan vervullen. Sommigen zijn zelfs perfect combineerbaar! Hieronder geven we je een beknopte uitleg van alles.


  • PRAESES: Jouw taak als praeses is om alles in goede banen te leiden. Je verdeelt taken en stelt deadlines, en zorgt dat alles in orde komt. Een beetje strengheid komt wel van pas, aangezien je ook wel eens nee moet durven zeggen of de knopen moet kunnen doorhakken. Daarnaast heb je ook een aantal administratieve taken om er voor te zorgen dat Kajira met alles officieel in orde is bij de DSA en ons konvent het WVK.

  • VICE-PRAESES: Jij staat de praeses bij in diens taken om alles tot een goed eind te brengen. Wat je precies doet hangt grotendeels af van hoe jullie je samenwerking zien. Jullie kunnen bijvoorbeeld een complementerend duo zijn, waarbij jullie elkaar aanvullen qua skills en interesses. Je bent in ieder geval iemand waar de praeses op kan vertrouwen en steunen.

  • PENNING: Jij beheert de inkomsten en uitgaven van Kajira. Je houdt financiële gegevens bij en stelt verslagen op en zorgt dat er verstandig omgesprongen wordt met het geld. Daarom moet je ook af en toe streng kunnen zijn en zorgen dat iedereen betaalt, en zijn bonnetjes binnenbrengt vooraleer je terugbetaalt.

  • WEB: Als webmaster ben je de eindverantwoordelijke voor de website. je onderhoudt deze en zorgt ook voor de technische kant van het serverbeheer via je UGent-account. Hierbij kan je bijgestaan worden door ervaringsdeskundigen die graag een handje toesteken voor de technische kant. De technische kant bestaat uit het onderhouden van de linux server, uitvoeren van updates, en aanpassen van de code wanneer het bestuur weer een of ander idee heeft om extra dingen toe te voegen aan de website.

  • SECRETARIS: Als secretaris ben je verantwoordelijk om verslag te maken bij alle vergaderingen, en takenlijsten op te stellen, deze bij te houden en door te geven aan het hele bestuur. Ook onderhoudt je de Google Drive map van het bestuur. In december/ januari maak je een jaarverslag van de activiteiten die Kajira in het vorige kalenderjaar heeft gedaan.

  • PRAATAVOND VERANTWOORDELIJKE (max 2 personen): als praatavond verantwoordelijke ben je verantwoordelijk om de praatavonden te organiseren, locaties vast te leggen, onderwerpen uit te denken en deze in goede banen te leiden.

  • CULTUUR: Als cultuurverantwoordelijke zoek je actief naar culturele en academische activiteiten die ons huidig aanbod kunnen verrijken en heb je een ondersteunende functie binnen het bestuur. Je gaat bijvoorbeeld op zoek naar interessante onderwerpen en sprekers voor lezingen en communiceert vlot en professioneel met hen om dit alles in goede banen te leiden.

  • PR:  Jij functioneert als spreekbuis van de vereniging naar o.a. sponsors en andere organisaties. In het begin van het academiejaar is jouw doel vooral om op zoek te gaan naar bedrijven of personen die Kajira financieel willen steunen. Tijdens het jaar onderhoud je onze facebook- pagina en fetlife-account, en antwoord je op de verschillende vragen die we krijgen. Ook zorg je dat er posters gemaakt en verspreid worden.


Heb je nog meer vragen over wat een bestuursfunctie allemaal inhoudt? Aarzel niet om onze praeses en/of vice-praeses aan te spreken en te overspoelen met mailtjes! Zij zullen je helpen en eventueel doorverwijzen naar alle voorgangers die een extra woordje uitleg kunnen doen.

Inschrijven

Deze activiteit is al voorbij dus inschrijven is logischerwijs niet meer mogelijk.