lezing: bdsm en recht

dinsdag 23 februari 2016 om 19:00

Je moet je aanmelden om de locatie te kunnen zien.

affiche van deze activiteit
Kajira Gent en LVSV Gent slaan de handen in elkaar voor een lezing over BDSM en het strafrecht. Hierover heersen erg veel onduidelijkheden. Mag dat wel, iemand pijn doen (op welke manier dan ook) binnen een BDSM-spel/-relatie? Kan je consent geven om een pak slaag te krijgen? Of moeten al diegenen die al eens aan BDSM doen op hun hoede zijn om aangeklaagd te worden? Kan je intieme privé-leven aangehaald worden wanneer je verwikkeld bent in een ander soort proces?

We nodigen Liesbet Stevens uit om broodnodige uitleg te geven. Zij is jurist van opleiding en doctoreerde aan de Rechtsfaculteit van de KU Leuven over "Strafrecht en seksualiteit". Ze is docent seksueel strafrecht aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen aan de KU Leuven. Ze zal een presentatie geven gevolgd door een vragenuurtje.

Iedereen is van harte welkom! Het is zeker een aanrader voor alle bdsm-enthousiastelingen, (toekomstige) juristen, en al wie graag met een kritische bril naar onze maatschappij kijkt. 

Wil je op de hoogte blijven van deze activiteit? Schrijf je dan zeker in op onze speciale mailinglijst.
RSVP'en kan via Facebook: https://www.facebook.com/events/576778452487704/, of via Fetlife: https://fetlife.com/events/412372.

Inschrijven

Deze activiteit is al voorbij dus inschrijven is logischerwijs niet meer mogelijk.