De eerste keer

Om je drempelvrees te helpen overwinnen.


Overweeg je om eens naar een activiteit van Kajira te komen, maar voel je nog wat drempelvrees of weet je niet goed waar je aan te verwachten? Deze pagina is er voor jou. We zetten even alles op een rijtje, in vraag-en-antwoordvorm.


Welke meerwaarde heeft Kajira mij te bieden?

Kajira is een studentenvereniging met een tweeledig doel:

  • enerzijds bdsm meer sociaal aanvaard te maken, onder meer door studenten hier rond samen te brengen;
  • anderzijds om studenten een plaats te geven waar zij vrijuit kunnen praten en zijn wie ze zijn, zonder constant met een masker op te moeten lopen.


Daarnaast is het bovenal, zoals elke goed werkende vereniging, een hechte open vriendenkring van in dit geval bovengemiddeld open-minded studenten. De meerwaarde is dus driedubbel: je helpt een maatschappelijke emancipatiebeweging, je krijgt zelf de kans om vrijuit te praten en jezelf te zijn en de deur gaat open naar een hele nieuwe vriendenkring van een soort die je nergens anders zult vinden.


Wat gebeurt er op de activiteiten? Waar moet ik mij aan verwachten?

Wat er gebeurt staat telkens klaar en duidelijk beschreven in de beschrijving van die activiteit. Als er staat dat we een avondje gezellig gaan babbelen in een cafetaria, dan gaan we een avondje gezellig babbelen in een cafetaria. Als er niet staat dat de activiteit in een orgie eindigt, dan zal dat ook niet het geval zijn. De uitbaters van de cafetaria zouden dat naar alle waarschijnlijkheid ook niet appreciƫren.


Verder hoef je ook helemaal niets speciaals te doen om naar onze activiteiten te komen. Tenzij expliciet anders vermeld (bvb. vuile kleren voor een activiteit in het park bij slecht weer) kom je gewoon in je dagdagelijkse kledij, net zoals je naar de les of naar de supermarkt zou gaan. Wel breng je best je studentenkaart mee: als er twijfel is over je student-zijn zullen we die controleren.


Ik voel me wat te onzeker om direct met zo'n groep te praten, kan ik eerst eens met enkele mensen persoonlijk afspreken?

Dat kan. Als je om welke reden dan ook graag eerst eens een persoonlijk babbeltje met enkele bestuursleden maakt, dan mag je dat gerust kenbaar maken via het contactformulier en dan helpen we je graag verder. Ook als je andere ideeƫn zou hebben die kunnen helpen om de drempel voor jou (of voor anderen) te verlagen, dan horen we dat graag.